Ο ανεξάρτητος οργανισμός “Make it Green” είναι μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που ιδρύθηκε το 2022, με σκοπό την προστασία, τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και την συμβολή στην διαμόρφωση ενός υγιούς μέλλοντος με χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και μετριασμό της αύξησης της θερμοκρασίας.

Beautiful,Little,Girl,Enjoying,Blowing,Dandelion,Dreaming,In,Spring,Park

Το όραμα της Make it Green είναι δημιουργήσουμε έναν πράσινο κόσμο στον οποίο οι σημερινές και οι μελλοντικές γενιές θα μπορούν να απολαμβάνουν έναν υγιή τρόπο ζωής σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον.

Ο κύριος στόχος της AΜΚE είναι να υποστηρίξει την προστασία, τη διατήρηση και τη βελτίωση του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων της Μεσογείου. Το Make it Green επιχειρεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση κάποιων από των πιο πιεστικών περιβαλλοντικών ζητημάτων στην Ευρώπη και στην Μεσόγειο, με τον πιο ασφαλή και διαδεδομένο τρόπο. Την φύτευση και την ευαισθητοποίηση όλων μας.

  • Διαφάνεια
  • Ενότητα
  • Συνεργασία
  • Ανιδιοτέλεια
  • Συνέπεια
  • Να φυτεύσει δέντρα εντός του αστικού ιστού, που παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση θερμοκρασιών (φαινόμενο αστικής θερμικής νησίδας), διοξειδίου του άνθρακα και ρύπανσης.
  • Να φυτεύσει δέντρα εκτός αστικού ιστού που υπάρχουν διαθέσιμες εκτάσεις και μέσω των οποίων θα συμβάλλουμε πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
  • Να διαδώσει το μήνυμα της αξίας των δέντρων, να ευαισθητοποιήσει τους συνανθρώπους μας και να δημιουργήσουμε μία μεγάλη συμμαχία πολιτών και φορέων.

1.Στηρίζεται σε Επαγγελματίες γεωπόνους και όχι μόνο σε εθελοντές

2.Δεν αφορά μόνο την φύτευση αλλά και την ανάπτυξη των δέντρων. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι όσο πιο μεγάλο είναι ένα δέντρο τόσο μεγαλύτερο είναι και το όφελος προς το περιβάλλον. Συνεπώς, φροντίζουμε τα δέντρα με στόχο την, όσο το δυνατόν πιο γρήγορη, ανάπτυξή τους. 

3.Διαθέτει ξεχωριστή ομάδα ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για την σωστή ανάπτυξη των δέντρων.

4.Μέσω της ιστοσελίδας που αναπτύσσεται, θα υπάρχει διαφάνεια και συνεχής ενημέρωση για όλα τα projects και τα έργα. 

6.Είμαστε έτοιμοι να πάμε κόντρα με όσους αδιαφορούν και να συμμετάσχουμε σε παγκόσμια initiatives σε Ευρώπη και σε όλο το κόσμο.